Лапчев: Ако ще къмпирате в държавен имот, питайте! Губернаторът не се намира в Ню Йорк

Нищо лошо няма в това да се кампира. Хвърлено е було в лицето на община Царево, че е враг на този начин на почивка. Това никога не е било така, няма и да бъде! Царево е една от общините с най-голям опит по отношение на къмпирането, защото на толкова голяма брегова ивица няма как да няма места, на които човек да иска да почива именно по този начин. Няма нищо лошо в това, нито в къмпирането, нито в поставянето на палатки. Нужни са обаче строги правила и най-вече - отговорно отношение.“. Това коментира в ефира на Дарик – Югоизток кметът на община Царево Георги Лапчев.

Той припомни, че от няколко години местната администрация прилага собствени разпоредби за нарушителите с каравани и палатки.

„Казваме: ако искате да го правите – питайте собственика на терена, защото отивайки някъде, винаги влизаме в нечий хол. Истината е, че когато си на гости, най-малкото трябва да попиташ дали си желан. А не да отидеш, да се разположиш и после да кажеш на домакина: кой си ти, не виждаш ли, че аз съм диво къмпингуващ. Супер, къмпирай си, но попитай собственика. Ако това се случва в терен на държавата, попитай областния управител. Той не се намира в Ню Йорк, той се намира тук в Бургас“, коментира Лапчев.

Още по темата от кмета на Царево, чуйте в звуковия файл:  

Прочетете още