Купуват 150 бронирани машини за Специалните сили

150 бронирани машини за специалните сили в Българската армия предвижда проект, чието изпълнение се очаква да започне до края на тази календарна година. Машините ще се произвеждат в България и ще са на стойност около 50 милиона лева, съобщиха пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов и командирът на Съвместното командване  за специални операциии ген.-майор Явор Матеев, които участваха във военната церемония по повод Деня на военните парашутисти. 

Проектът за нови бронирани машини за специалните сили предвижда да бъдат закупени около 150 машини, които ще бъдат използвани в различни операции, обясни ген.-майор Явор Матеев.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов уточни, че бронираните машини, които предстои да бъдат закупени ще се произвеждат у нас.

Предстои формирането на четвърта група за специални операции, която ще бъде ситуирана в района около София. За нея има осигурена инфраструктура, която обаче трябва да се ремонтира, поясни началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.  

Прочетете още