Кучкарникът в Каменар отново е затворен

Областната дирекция по безопасност на храните е прекратила дейността на Общинския приют за безстопанствен животни в село Каменар. Причината е липса на лекар и подходящи условия за отглеждане на животните, обявиха от фондация „Лъки Хънт”, които няколко дни поред протестираха за затваряне на кучкарника.

Кучкарникът в Каменар отново работи, природозащитници организират протести

„Благодарим на всички наши съмишленици за подкрепата, присъствието, за загрижеността за животните. Искаме специално да благодарим на всички НПО организации, на адвокат Елена Каравасилева , Ирина Николова ,Мария Великова, Маргарита Атанасова , Мария Радулова, Мариела Тасева, кмета на град Варна г- н Портних , ОДБХ и всички общински съветници, които подкрепиха нас в защита на животните. Всички заедно ще успеем, защото съединението прави силата!”, обявиха от фондацията с публикация във фейсбук профила си. 

Кучкарникът в Каменар разбуни духовете сред политическите сили във Варна

Неправителствената организация трябваше да поеме грижите за бездомните кучета на Варна, след предишното затваряне на общинския кучкарник. Част от бездомните кучета на морската столица дори поеха към лицензирания приют на „Лъки Хънт” на територията на девненския завод „Агрополихим”,  където са осигурени всички условия за хуманно отглеждане. Решението на Общинския съвет във Варна, с което бе дадена грижата за животните на фондацията, обаче бе обжалвано и това засега спира предварителното изпълнение на решението, обясниха от неправителствената организация.

Прочетете още