Красен Кралев, ГЕРБ-СДС: Служебният кабинет е шпицкоманда на Радев, който е виновен за разделението на обществото

Румен Радев има интерес изборите да се провалят и той да управлява със служебното правителство до президентския вот през есента, каза в ефира на Дарик Кралев 

За последните 30 години за първи път виждам толкова безобразна кампания. Имаме шпицкоманда, маскирана като служебно правителство, която се занимава с оплюване на направеното от ГЕРБ.  Вината за разделението на обществото се носи от Румен Радев, чиято лична амбиция да бъде избран за втори мандат създаде неконтролируема омраза. Това заяви в студиото кандидатът за варненски депутат на ГЕРБ-СДС и бивш спортен министър Красен Кралев.

Според Красен Кралев срещу ГЕРБ стоят не партии, а финансирани от олигарси политически дружинки.

„Атаките срещу нас започнаха след спирането на „Националната лотария”. Прословутите талончета стартираха при управлението на кабинета „Орешарски” заради бездействието на тогавашния спортен министър Мариана Георгиева от ДПС. Това беше престъпление срещу българския спорт, тъй като Спортният тотализатор беше неравнопоставен на този пазар”.

Красен Кралев определи служебния спортен министър Андрей Кузманов като „изключително некомпентен” и изрази недоумение как са подбирани членовете на кабинета.

„Ровят като кокошки в кашоните, за да сложат някакъв етикет върху направеното от нас - това е основната функция на служебния кабинет. Финансовият  министър е фалирал фирма, която има 9 милиона британски паунда дългове. Вътрешният министър Рашков  публично призова за уволнение на журналисти - представяте ли си какво щеше да се случи на нас, ако бяхме направили същото? Министърът на културата сам се нарича отровител, сам мяташе яйца по паметници на културата. Магистрала „Хемус” е най-важният проект, който ще промени Северна България, а те взеха 600 млн. лева за довършването й и ги харчат за друго. Гърция харчи милиарди по плана за възстановяване, а те още не са внесли нашия”.

Румен Радев има интерес изборите да се провалят и той да управлява със служебното правителство до президентския вот през есента, каза още Красен Кралев. 

„Демократична България” е естествен партньор на ГЕРБ заради членството й в Европейската народна партия, каза още Красен Кралев, който изрази надежда, че в следващия парламент ще влязат и „Българските патриоти”.

Целият разговор с Красен Кралев е прикачен.

Прочетете още