Коронавирусът затвори Община Сърница до следващата седмица

Още трима души в Сърница са дали положителни проби за COVID-19, съобщиха от общината в родопското градче. След като преди дни вирусът беше открит при самотна лежащо болна жена, която бе диагностицирана, след като почина в дома си, сега са излезли тестовете на хората, които са имали контакт с нея. От трите позитивни две са на общински служители.

Всички са поставени под карантина, издирват се и техните контактни лица.

Тревожният резултат стана повод за ново заседание на Общинския кризисен щаб. Решено е до следващо нареждане и без определяне на крайна дата да останат затворени детските градини, читалищата, библиотеките, пенсионерският клуб. Повторно се преустановява работата на петъчния пазар, който миналата седмица бе отворен за първи път след карантината.

До понеделник (8 юни) остава затворена сградата на общинската администрация за извършване на основна дезинфекция. Дотогава всички молби и заявления за извършване на административни услуги ще могат да се подават само по електронен път на имейл адрес: obshtina@sarnitsa.bg. Информация за подаване и обработка на заявления може да се получава на телефон: 0889241299. Призивът към гражданите е да търсят административни услуги от общината само при изключително спешни и нетърпящи отлагане случаи.

От ведомството припомнят на хората да спазват изрядна лична хигиена и да ползват предпазни средства. Ако имат симптоми, да не ходят в аптеките или лекарските кабинети, а да звънят на джипитата си за инструкции какво да правят, за да предпазят и себе си, и другите. Обявен е и телефон, на който могат да потърсят съвет, ако имат съмнения, че са били в контакт със заразен от коронавирус – 0889143098.

Прочетете още