Коронавирусът плъзна в стъкларските заводи край Търговище

Трима души, работещи (или свързани с такива) в заводите за стъкло край Търговище, са диагностицирани с COVID-19. Става дума за мъж на 53 години и жена на 25 години, работили в завода за домакинско стъкло, както и за 49-годишен мъж, чиято съпруга е медицинска сестра в завода за плоско стъкло. В заводите на „Тракия глас България“ край Търговище работят повече от 3000 души.

И тримата новорегистрирани с коронавирус, са били хоспитализирани в областната болница в Търговище на 3 август. Двамата мъже са били приети с диагноза пневмония, а 25-годишната жена е била с грипоподобни сипмтоми. И тримата са настанени в Инфекциозното отделение на областната болница в Търговище, информираха от Областния щаб за борба с разпространението на заразата.

Контактните на новозаразените са издирени и са им издадени предписания за 14-дневна карантина. Те засега не проявяват симптоми на заболяването.

Предоставени са конкретни указания за стриктно спазване на противоепидемичните мерки в заводите от стъкларския холдинг. Работата по ограничаване разпространението на заразяването продължава, уточниха още от Областния щаб в Търговище.

Прочетете още