Коронавирусът отне живота на д-р Саид Ахмед Дауд

Коронавирусът отне живота на уважавания лекар д-р Саид Ахмед Дауд.

 Медикът, посветил се в грижата за здравето на малки и големи, е издъхнал в петък вечерта в МБАЛ „Христо Ботев“.

Ден по-рано той е бил преместен в реанимацията на многопрофилната болница от СБАЛПФЗ. В Тубдиспенсера д-р Дауд е лекуван над 10 дни, като са му приложени всички известни и практикувани към момента интервенции срещу COVID-19 – вливане на ремдесевир, кръвна плазма и пр. За съжаление те не са дали желания резултат и състоянието му се е влошило. Наложило се е да бъде преместен и интубиран, но и това не е помогнало, и 56-годишният медик е издъхнал.  

Професионалният път на д-р Дауд в Северозапада започва като хирург в мездренската болница. По-късно медикът с ливанско потекло работи в Спешния център във Враца.

През последните години той стана автор на поредица инициативи за благото на врачани. Първоначално заработи „Дауд Медицински център“ с дежурен кабинет в ж.к. „Дъбника“ , където пациенти с нужда от лекарска помощ нощем и през почивните дни получаваха такава в извънработното време на личните лекари.

През 2018 г. д-р Саид Дауд откри още един дежурен кабинет, този път в сградата на ДКЦ-1 във Враца. Там беше обособена приемна, манипулационна, стая за почивка на персонала, дори детски кът, за по-голямо удобство на малките пациенти.

 Според близки на семейството, д-р Саид Дауд  е страдал и от онкологично заболяване на гласните връзки, последиците от което по всяка вероятност допълнително са влошили състоянието му.

Погребението ще бъде днес във вторник.

Дарик Враца изказва съболезнования на близките и роднините на д-р Дауд.

Прочетете още