Последният държавен лидер, който не вярва в пандемията

Комисията по хазарта отне лицензите на „Еврофутбол”

Държавната комисия по хазарта отне за три месеца лицензите на “Еврофутбол”, съобщи регулаторът. В този срок компанията за спортни залагания, в която един от собствениците е Васил Божков, трябва да отстрани допуснати нарушения. В противен случай следва временно отнемане на лиценз. 

Прокуратурата пусна записи от разговори на Божков с братя Найденови

Преди заседанието на Комисията „Еврофутбол” публикува съобщение на сайта си, в което се посочва, че отнемането на лицензите ще унищожи източниците на доходи на близо 800 букмейкърси пунктове, които се стопанисват от самотоятелни юридически лица и са малък семеен бизнес. Без работа ще останат 2300 души, пряко свързани с организирането на игрите. Източник на приходи ще загубят и повече от 100 търговски партньори, изтъкват от дружеството. 

„Златните пирамиди” на Божков поискаха фалит

В съобщението се уточнява, че на 14 февруари Държавната комисията по хазарта е връчила на „Еврофутбол” акт за дължими такси в размер на близо 329 милиона лева, след което са били блокирани сметките му. Дружеството добавя, че от държавата зависи да може да изплати на клиенти неполучени печалби на стойност близо 420 хиляди лева. 

За повече новини ни последвайте в страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още