Комисия описва щетите от наводненията в Костандово, Дорково и Ракитово

Пострадалите ще получат помощ от общинския бюджет

Комисия, назначена със заповед на кмета на община Ракитово Костадин Холянов, тръгна днес по къщи и други имоти в Костандово, Дорково и Ракитово, за да огледа и опише щетите от наводненията и проливните дъждове, съобщават от пресцентъра на ведомството. Ще бъдат съставяни протоколи с констатираните щети и пострадалите ще получат еднократна социална помощ от бюджета на Община Ракитово. На следващата сесия това предложение ще бъде внесено за одобрение.

След обилните дъждове в района през последните дни и са затлачени колекторите в река Мътница. Ревизионните шахти не успяват да поемат придошлите води и те заливат околни сгради. Най-засегнати са десетина улици, където има наводнени приземни етажи, изби, селскостопански постройки и дворове. 

От местната администрация планират подмяна на съществуващи и изграждане на нови канализации, за да се избягват подобни проблеми. Проектите са готови, при подобряване на времето може да започне и строителството.

Повече щети има в град Костандово. В град Ракитово и село Дорково са по-малко, но и там има засегнати. В Дорково има свличане на около 60 кубика земна маса, както и наводнени избени помещения. Частично бе прекъснат пътят на ул.“Селце“, но вече е възстановен. Няма пострадали жители.

От Община Ракитово апелират към гражданите да подават информация и сигнали на дежурните служители към Общински съвет за сигурност на тел. 0892 21 45 83.

Прочетете още