"Депутатите показаха красноречиво какво ще правят оттук нататък по темата с Нотариуса и Еврото. За тях такава тема очевидно вече няма". Това каза в ефира на Дарик и предаването "Кой Говори" журналистът от "Свободна Европа" Борис Митов.

"Те нарекоха случващото се в комисията, председателствана от Минчев, "предизборен щаб и цирк". Това бяха думите на известния депутат от ГЕРБ Мануил Манев. Хамид Хамид пък от ДПС директно заплаши, че ще внесе предложение в пленарната зала Никола Минчев да бъде свален от поста председател на тази комисия, което си е абсолютна закана, че може би ГЕРБ и ДПС ще преосмислят позицията си и ще поискат те да контролират случващото се в тази комисия, което от само себе си говори, че тя ще потъне, предвид това какви са сигналите, които излъчват към момента", заяви Митов.

По думите на журналиста върху данните за връзки между Пепи Еврото и Мартин Божанов умишлено не се поставя фокус.

"По никакъв начин не е в интерес на определени политически кръгове в парламента да се говори за Пепи Еврото, защото докато Мартин Нотариуса никога не е бил юрист, не е бил магистрат и някак си за широката публика изплува едва след собственото си убийство, то за Петьо Петров знаем, че той беше висшестоящ следовател, няколко години оглавяваше Столичната следствена служба по времето на Сотир Цацаров като главен прокурор. В битността си на следовател, години назад е бил колега с Делян Пеевски. Да не говорим, че бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев публично е разказвал как пред него Делян Пеевски е разказвал за възможностите на Пепи Еврото да изфабрикува доказателства, определението беше "гениален изрод" по отношение на Пепи Еврото и как той може да измисли дело срещу всеки".

На въпроса дали цитираните скандали в съдебната власт ще потънат, Митов заяви, че мнозинството в парламента няма интерес от осветяването на фактите около Нотариуса и Еврото.

"Партиите, които в годините назад, повече от десетилетия са свързани с влияние в съдебната система, са ГЕРБ и ДПС и то повече ДПС, отколкото ГЕРБ, макар че ГЕРБ бидейки управляващата партия от над 10 години, с едно кратко прекъсване, очевидно има своите връзки", заяви журналистът от "Свободна Европа" и допълни:

"Нито ГЕРБ, нито ДПС и в частност Бойко Борисов и Делян Пеевски, вероятно няма да се съгласни да отхлабят своята хватка над съдебната система, защото това им гарантира власт".