Кметът на с. Българево: Расте броят на чуждестранните туристи на плажа в местността Болата

Много туристи и гости посетиха с. Българево през лятото, всички къщи за гости и заведения бяха пълни през цялото време, както и плажът „Болата“, съобщи в ефира на Дарик радио Добрич кметът на селото Георги Георгиев. Плажът, по думите му, с всяка година увеличава посещенията на чуждестранни туристи – предимно от Румъния, Полша, Молдова и Украйна.

„Един от проблемите, които ни предстои да решим, е в близките една-две години да извадим местността Болата от списъка на защитените зони по Натура 2000, за да може пясъчната ивица да придобие статут на плаж“ – поясни кметът. Според него, в района на Болата трябва да се решат и други въпроси, свързани с паркирането и извозването на отпадъците. Сред приоритетите на Георги Георгиев, който бе избран за четвърти мандат на кметския пост в селото, е и ремонтът на пътя Българево – Каварна.

Днес най-голямото село в община Каварна има празник. Всяка година на 8 ноември се провежда съборът на Българево, тъй като църквата в центъра на селото носи името на Свети Архангел Михаил.

Прочетете още