Китай въвежда строги правила за ползването на видеоигри

Младите ще могат да играят онлайн видеоигри само в определени часове от денонощието

| Свят, Любопитно

Китай обяви вечерен час за онлайн игри за непълнолетни. Това са част от новите мерки, насочени към ограничаване на пристрастяването на младите към видеоигри.

Официалните насоки на правителството ще се прилагат за всички онлайн игри, популярни в страната, най-вече Tencent, най-голямата  компания за игри.

Според новите правила, на играчите на възраст под 18 години, ще бъде забранено да играят онлайн игри между 22:00  и 8:00 часа сутринта.

В делничните дни непълнолетните ще могат да играят само 90 минути, докато през уикендите и официалните празници могат да играят до три часа на ден.

Указанията също така поставят ограничения върху размера на сумите, които непълнолетните могат да прехвърлят към своите акаунти за онлайн игри.

Геймърите на възраст между осем и 16 години могат да преведат само 200 юана (29 долара) на месец, докато максималната сума за тези между 16 и 18 години ще бъде 400 юана (57 долара).

Китай е най-големият пазар за игри в света, като общите приходи се изчисляват годишно на 38 млрд. долара, съобщава Си Ен Ен.

Прочетете още