Кирил Петков обяви, че влиза в политиката заедно с Асен Василев

Петков подчерта, че ще бъдат част от политическия живот, но времето им не позволява да регистрират чисто нова партия

| България, Политика

Чуйте още от думите на Кирил Петков

С Асен Василев влизаме в политиката и ще участваме в следващите избори. Това обяви бившият министър на икономиката Кирил Петков, който предаде поста на новоизбраната Даниела Везиева.

Той обясни, че Румен Радев е отправил покана към него да остане министър в служебното правителство, но с Василев са обмислили какъв е най-ефективният начин да продължат промяната на управлението дългосрочно.

С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната, заяви Кирил Петков

Петков подчерта, че ще бъдат част от политическия живот, но времето им не позволява да регистрират чисто нова партия. Затова в момента обмислят всички варианти по какъв начин точно да участват в изборите.

Ако беше проектът ни инженерингов, сега щяхме да имаме партия. Видяхме желанието на хората за промяна. За нас няма ляво, дясно, добави Кирил Петков.

По думите му това "не е президентска партия".

Петков бе категоричен, че няма да правят компромиси с ценности и единствените министри от старото служебно правителство, които ще са част от бъдещия политически проект, са той и Асен Василев.

„Има такъв народ“ не се притеснява от появата на нов политически субект

"Няма да се съобразяваме с вижданията на досегашните участници в политическия живот. Знаем какво трябва да се направи. Виждаме, че каквото кажем, след час избухва дезинформация. Задачата ни е да съберем съмишлениците и до дни да обявим формацията си, но компромиси няма да има", заяви той

Кирил Петков не пожела да назове други конкретни имена, които ще се присъединят към него и Асен Василев.

За образователния министър проф. Николай Денков Кирил Петков посочи, че би се радвал да се присъедини към тях, но той е избрал да продължи работата си като служебен министър на образованието. 

"Министър Денков познавам отдавна и с удоволствие ще го поканим да е част от промяната, но той е отговорен и притеснен за учебната година и реши да е отново министър. Чуваме, че има всякакви, които говорят от наше име. Не им вярвайте. Ние ще говорим лично с всеки. Всякакви мисионери ходят напред-назад, не сме ги оторизирали", подчерта Петков.

Даниела Везиева: Политиката на служебния кабинет ще продължи в посока на промяната

Кирил Петков предаде поста на новоизбраната Даниела Везиева.

"Щастлив съм да посрещна министър Везиева, с която работих 3 месеца. Щастлив съм от избора на президента. Имам абсолютно доверие, че ще продължи промяната", заяви Кирил Петков при предаването на поста.

"Надявам се да оправда доверието и отговорността за промяната и да се върнем към нормалността", каза Даниела Везиева.

Президентът представи новия служебен кабинет (видео)

По думите ѝ трябва да се надгради направеното от предишния кабинет.

"Предстои анализ как евросредствата от последните 4 години са се отразили върху живота на хората", допълни Даниела Везиева.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още