34 души са вече излекуваните от Covid-19, 498 е общият брой на заболелите

КЕВР предлага с между 7 и 25% по-евтини парно и топла вода

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди предложенията за нови цени на услугите, предлагани от топлофикациите и енергодружествата. Заради намаляването на цената на газа с повече от 40% се предлага парното и топлата вода да поевтинеят между 7 и 25%.

КЕВР предлага 40% по-евтин газ от 1 април

Новите цени на газа са в сила със задна дата от август миналата година, а още в края на този месец „Булгаргаз“ ще получи между 150 и 200 милиона лева за надплатен газ. Все още обаче не е ясно дали и как ще бъдат компенсирани потребителите, които са плащали парното си на по-високи цени. За да се случи това, са необходими законодателни промени, уточниха от КЕВР.

„Газпром“ ще върне на „Булгаргаз“ надвзетите суми до края на март

Независимо от по-ниската на цена на газа и очакваните още по-големи намаления, Комисията предлага цената на тока да остане без промяна. Според омбудсмана Диана Ковачева намаляването на цената на газа, трябва да се отрази и върху цената на тока, още повече в ситуацията на извънредно положения, в която се намира страната. Тя коментира, че по-ниската цена на тока, ще бъде „глътка въздух“ за всички домакинства. Окончателните решения на цените на парното и тока ще бъдат взети на 31 март. 

Прочетете още: 

Притчата за Содом и Гомор и праведниците

Коронавирус: първо строги мерки, после нормализация /втора част/

Коронавирус: Защо трябва да действаме сега? /първа част/

Крахът на „естествената имунизация“ във Великобритания

За повече новини ни последвайте в страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още