Карлос Насар: Уверен съм в себе си и това ми помага в успеха

Световният шампион сподели, че неговият треньор Илиян Илиев го подкрепя постоянно и го чувства като свой баща

test

„Уверен съм в себе си и това ми помага много за да успея“, сподели в „Шоуто на Ники Кънчев“ по Дарик радио17-годишният световен шампион по вдигане на тежести Карлос Насар.

На въпроса какво се крие зад този успех, неговият треньор Илиян Илиев отговори: „Бях сигурен, че ще направи нещо голямо след първите месеци тренировки. Той успя да надвиши моите преценки. Мислех, че на тези години ще тласка 190 кг. Той отиде много нагоре, вдига вече 215 килограма“.

Карлос сподели, че треньорът на националния отбор Иван Иванов също много го подкрепя и постоянно се занимава с него.

Това не е първата победата, която младият спортист от Червен бряг постига. Той е отгледан от майка си Поля, след като тя се разделя още преди време с татко му Хасан. Влиза в залата на 9 години и тогава досега Илиян Илиев е и негов треньор, наставник и замества фигурата на баща му.

Карлос вече е вицеевропейски шампион от Москва, световен шампион за кадети два пъти в Лас Вегас, европейски шампион в Милано до 15-годишни, европейски шампион до 17-годишни в Израел, печелил е купи от онлайн състезания. 

Карлос е първият българин през 21 век, който поставя световен рекорд, в който и да е спорт. Българинът има големи шансове за успех на предстоящата олимпиада в Париж след 2 години.

Още от разговора, чуйте във видеото:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още