Карантина за обикновени хора - полицейски проверки, глоби, стрес

Маргарита Колева с подробностите:

За да не бъде глобено с 4 хиляди лева, семейство под карантина с отрицателни тестове остава без животоспасяващи лекарства.

Стефка Атанасова от Лом и съпругът й остават затворени у дома в продължение на 14 дни през септември, след като се установява, че майка й, която е приета в болницата с пневмония, два дни по-късно е диагностицирана като болна от Ковид 19. Когато им свършват лекарствата, се оказва, че доброволческият отряд в община Лом е разпуснат. 14-те дни карантина, въпреки че са с отрицателни PCR тестове пред „Дарик“ Стефка описа като „кошмар”. 

Проф. Ангелов: Карантината е задължителна за всички

Стефка и съпругът и работят в болницата в Лом - тя в кухнята, а той кара линейка. Два дни след като майка й постъпва във вътрешно отделение с пневмония, от РЗИ Монтана им се обаждат, че тя е преместена в инфекциозно отделение с потвърден Ковид 19 и те като нейни контактни лица имат 20 минути да се карантинират, разказа Стефка.

РЗИ - София отмени карантината на Бойко Борисов

Оставайки без лекарства, двамата търсят помощ от кмета на община Лом. Той се свързва с кмета на с. Долно Линево, където са се карантинирали. Така успяват все пак да си набавят медикаментите, чийто прием не трябва да спират. По същия начин търсят помощ за набавяне на продукти от първа необходимост. Парите за лекарствата и продуктите подават през оградата, в плик, с ръкавици и с предпазни маски на лицата. Полиция проверява няколко пъти дали спазват карантината.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още