Каракачанов във Варна: Може ли някой да накара Борисов да направи това, което не иска?

| България, Варна

Ситуацията със затварянето на улици и слагането на палатки е обсъждана по време на коалиционния съвет, но решение за премахването им не е вземано, каза във Варна вицепремиерът Красимир Каракачанов, цитиран от БТА. Той допълни, че полицията си взема решение какво да прави в дадена ситуация и няма как и не е нормално да се взема политическо решение за действията на институция като нея.

Валери Симеонов: Ако бяхме оставили нещата, можеше да се стигне до малка гражданска война

Ние или сме правова държава, или не. Ако протестиращите наистина говорят за законност, ред и демокрация, би следвало и те да спазват законите, а не да дават обратния пример, заяви Каракачанов.Според него е време да се отговори на въпроса какво искаме да постигнем, защото по думите му "тридесет години този мач сме го гледали - стани да седна, идваме, махаме едни, слагаме други".

Запитан дали Обединените патриоти са причината премиерът Бойко Борисов да не може да подаде оставка, Каракачанов каза "Вие мислите ли, че някой може да накара Бойко Борисов да направи това, което не иска, или пък мен да ме накара".Той допълни, че никой не е натискал никого да подава или не оставка и е възможно от това внушение някой да има интерес. Решението е, че правителството има да свърши работа и трябва да я свърши, и че министър-председателят няма да подава оставка, посочи той.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва в отбелязването на 141-та годишнина от създаването на Военноморските сили.

Прочетете още