Карадайъ към Радев: Изборите, проведени три пъти, са в резултат на политическата криза

Карадайъ заяви, че страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи - ковид кризата, здравната, социалната, икономическата и финансовата, инфлацията, която в момента се развива, растящите цени

| България, Политика

„Добре дошли в президентската институция. Както знаете, това е третата ми среща за годината в този формат. Тази година българските граждани на три поредни избора дадоха своя глас за промяна. Очакването на обществото е за редовно правителство”. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите за съставяне на кабинет с ДПС.

"Изборите, проведени на три пъти в страната са в резултат на политическата криза на властта", заяви от своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Радев към Петков: Времето на едноличната премиерска власт приключи

"Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и диалог между институциите. Не е нова тема за нас от ДПС, защото през годините ние неведнъж сме предупреждавали, че можем да стигнем до такава политическа криза.

Много пъти сме могли да дефинираме какво разбираме под възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията и възстановяване на държавността. Въпросът е как преодоляваме политическата криза", каза още той.

ГЕРБ при президента: Гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция

Карадайъ заяви, че страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи - ковид кризата, здравната, социалната, икономическата и финансовата, инфлацията, която в момента се развива, растящите цени.

"Това изисква отговорно управление, управление с визия, изискват отговорни политически субекти с бързи, спешни действия с оглед на преодоляване на кризата и с поглед в бъдещето", каза лидерът на ДПС.

Карадайъ смята, че сме закъснели с Плана за възстановяване и устойчивост и закъсняваме с оперативните програми.

Консултации с парламентарната група на "Движение за права и свободи" от 47-ото Народно събрание

Консултации с парламентарната група на "Движение за права и свободи" от 47-ото Народно събрание

Posted by Румен Радев on Monday, December 6, 2021

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още