Капитанска пейка – нов символ на морячеството във Варна  

Моряците във Варна скоро ще се сдобият с нов символ и място за срещи.  Бронзова статуя на капитан, седнал на пейка и загледан в морето, ще бъде поставена в района на Морска гара.
 
Ансамбълът ще се казва „Последният мостик на стария капитан”. Инициатор на проекта е капитан Борислав Арнаудов. В Инициативния комитет са още двама капитани -  синът му Добромир Арнаудов и Росен Лодозов. Всички те имат общо над 100 години на море.

Проектът е в напреднала фаза. Очаква се разрешение за точното място, където да бъде поставена капитанската пейка. Според кап. Арнаудов, най-подходящото място е до редицата пейки в близост до надписа PORT VARNA.

Финансирането на проекта е на доброволни начала, като за целта има открита дарителска сметка. Средства за паметника се събират и от продажбата на книгите от трилогията „Старият капитан разказва” на капитан Борислав Арнаудов. Пилотното издание на първата книга - „Капитански бивалици-небивалици” е вече разпродадена.

Предвижда се капитанската пейка да стане място за срещи и изпращания, където старите капитани да си спомнят за младините на чаша кафе.

Чуйте още в прикаченото аудио.

Прочетете още