Кандидат-депутатка се отказа на старта на кампанията

Издигната от партията на Васил Божков "Българско лято" кандидатка за народна представителка за Пазарджишки многомандатен район се отказва от предизборната надпревара на старта на кампанията. Това е Радина Росенова Ночева, която бе на 12-то място в досега пълната листа на политическата организация с 18 имена. 

Тя е внесла молба в Районната избирателна комисия да бъде заличена, а на проведено снощи заседание желанието й е удовлетворено, а издаденото й удостоверение е анулирано.

Самата листа няма да се пренарежда, 12-тата позиция остава празна, гласи решението на комисията. То може да бъде оспорвано, но това едва ли ще се случи.

Любопитна подробност е, че Радина Ночева е била гост в "Шоуто на Слави" преди около година. В предаването от 26 май е интервюирана от шоумена и настоящ политик като една от участничките в конкурса "Мис Левски Г" и прави забележително представяне.

Оказва се, че има и интересна кариера - художничка с международни изяви, организаторка на модни събития, изследователка на картини, членува в кипърска организация на хора на изкуството. Има фирма на свое име с дейност в сферата на търговията - продажба на стоки собствено производство, рекламни, туристически услуги и други. Седалището на дружеството е в пазарджишкото село Црънча, то е регистрирано на 4 февруари 2020 година.

Местната общественост помни Радина Ночева и като участничка в конкурса "Мис Велинград", проведен през август 2020 година, когато стана подгласничка на победителката Стефани Юрукова.

Прочетете още