Камерен ансамбъл "Йоан Кукузел-Ангелогласния" е кулминацията в програмата на 10-ти декември

| България, Плевен | dnews

С разнообразна културна програма, в която са включени изложби, спектакли, конференция и представяне на книга, Община Плевен ще отбележи 10 декември - Ден на Освобождението на Плевен от турско робство и на признателност на гражданите към загиналите за неговото Освобождение.

Инициативите започват още на 04 декември 2019 г., сряда, с юбилейната изложба „Убежище” на Иван Велчев – Йово. Тя е по повод 70-годишнината на художника, ще бъде открита в 17.30 часа в Арт центъра в Градската градина. В същия ден от 18.00 часа в зала „Катя Попова” театрална формация „Експрес” при плевенското НЧ „Извор 1959” ще представи спектакъла „Оркестър Титаник” от Христо Бойчев.

На 9 декември 2019 г., понеделник, в 11.00 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877” ще бъде открита изложба „90 години от рождението на Николай Василиевич Овечкин”. С експонати гостува Новочеркаският музей за история на Донското казачество. Час по-късно, в 12:00, в Регионалния исторически музей започва конференция на тема „Светата православна църква – място и роля в Освобождението на България и мотивацията на Русия в Руско-турската война 1877 – 78 г.”. Представянето на книгата на Никола Филипов „Чий шпионин е княз Ростовски?” започва в 17:30 часа в Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев”, а Празникът на възрожденската и патриотичната песен е с начален час 18:00 часа и ще се проведе в зала „Катя Попова”.

На 10-ти декември 2019 г., вторник, тържественият ритуал на пл. „Възраждане” започва в 11.00 ч. След него ще се състои празничен концерт на камерен ансамбъл „Йоан Кукузел - Ангелогласния” с диригент Кристиан Попов. Концертът е от 12:00 ч. в ДКТ „Иван Радоев”.

Прочетете още