Как шофьорът на джипа, убил Милен Цветков, попаднал в Немската

След седми клас Кристиан учи в столичното 73 Средно училище „Владислав Граматик“, популярно като Втора немска. Кой и защо обаче го премества?

| България, Общество

Шофьорът на джипа, убил Милен Цветков, е бил преместен в столичната Немска гимназия по социални причини с помощта на началника на столичното Регионално управление на образованието Ваня Кастрева, която тогава е била зам.-министър на образованието. Това сочи разследване на сайта OFFNews. Станало е по молба на майката и с благоволението на зам.-министър Кастрева, която полага подписа си под разрешението, докато замества министъра.

Манипулирани ли са кадрите от катастрофата с Милен Цветков? 

Причинилият смъртта на журналиста Милен Цветков младеж Кристиан Николов е попаднал в най-елитното училище на София – 91 Немска езикова гимназия, без да е бил класиран там след седми клас. Как е станало това разкриват документите за преместването му.

След седми клас Кристиан учи в столичното 73 Средно училище „Владислав Граматик“, популярно като Втора немска. Силен ученик е – класиран е с деветия най-силен резултат в паралелка с немски и руски и успехът му остава висок през годините. Момчето обаче има проблем с дисциплината. Рисува графити с неприлично съдържание, следва и кражба от супермаркет.

Десетокласникът не е изгонен от училището, преместването му става след молба на родител до министъра на образованието проф. Тодор Танев от 25.06.2015 г., когато Кристиан е в 10-и клас.

Прочетете още