Как преминаха консултациите с парламентарно представените сили?

Как преминаха консултациите с парламентарно представените сили обобщават Вили Янкова и Маргарита Колева:

Директорът на ГРАО да обясни пред обществото защо в списъците на ЦИК българските избиратели са с близо 600 хиляди повече, отколкото са по официалната статистика на НСИ. Това поискаха от партия „Атака” при срещата си президента Румен Радев. Волен Сидеров призова и за одит на „Информационно обслужване”, тъй като те обобщават изборните резултати, а надзор върху дружеството е невъзможен.

Разрешават се практически присъствени дейности на студентите и учениците от 5 до 12 клас

На поредния кръг консултации при президента за предстоящите избори стана ясно още, че ГЕРБ ще предложат законодателни промени, които да позволят на хората под карантина да гласуват с подвижни урни.

Конфликт между президенството и БСП няма, увериха лидерът на левицата Корнелия Нинова и държавния глава.

От ДПС се оплакаха, че пандемията ще затрудни предизборната им кампания, защото я провеждат  чрез личен контакт по места.

Обединени патриоти не отидоха при президента. 

Консултациите не са закъснели, заяви президентът Радев на среща с "Воля"

Готвят се законодателни изменения, които да позволят на хората под карантина да гласуват с подвижни урни, заяви на срещата в президенството  Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Идеите на тези избори да се гласува електронно или по пощата от ГЕРБ определиха като екзотични, защото изискват сериозна промяна в Изборния кодекс непосредствено преди изборите. Президентът Радев подчерта, че трябва да се мисли и за българите в чужбина.

Караянчева на срещата с Радев: Изборите не ги прави ГЕРБ, насаждат се внушения

От БСП подкрепят принципно гласуването по пощата, но според тях то може да се направи само ако върви с активна регистрация. От левицата са „против”  гласуването в два дни и „за” създаването на многомандатен избирателен район в чужбина. Лидерът на БСП и президентът Румен Радев увериха, че между тях няма напрежение.

Радев: Политическа отговорност е да се гарантира правото на всеки българин да гласува

ДПС представиха пред държавния глава притесненията си за предизборната кампания. Председателят на партията Мустафа Карадайъ.

От ВМРО и НФСБ не отидоха на срещата при президента. В социалните мрежи съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов написа, че от ВМРО няма допуснат гласуване по пощата, както и увеличаване на секциите в Турция.

Срещата с „Воля” премина основно в размяна на реплики и не бе продуктивна.

Няма раздор между БСП и президента, увериха Нинова и Радев

Последни с президента се срещнаха от партия „Атака”. Лидерът им Волен Сидеров призова за изчистване на избирателните списъци, защото от това зависи всичко останало. .

От Атака призоваха президентът да поиска одит на „Информационно обслужване”.

Бордът на директорите на Информационно обслужване да се разшири и в него да влязат опозиционни партии и граждански организации, за да има надзор, какъвто към момента е невъзможен. 

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още