Как да разберете, че простатата ви е увeличена?

  • Следете уринирането си. То е характерен показател за започващи или задълбочаващи се проблеми с простатата. От една страна, обърнете внимание на позивите – честота, брой на нощните ставания, възможност за отлагането им. От друга – на мощността на струята. Ако забелязвате негативна промяна, изразяваща се в чести и нетърпими позиви, над 3 ставания през нощта, затруднена и отслабваща струя, консултирайте се с уролог.
  • Изследвайте 1-2 пъти годишно туморния маркер ПСА. Завишените му нива не са непременно преход на аденома в карцином. В много случаи са резултат на възпалителни процеси, предизвикани от вече увеличената простата. Нарасналата тъкан на жлезата притиска органите в съседство (пикочен мехур и канал) и води до задръжка на урина, образуване на камъни, а при поставен катетър – и до допълнителни инфекции. Всичко това рефлектира върху стойностите на ПСА-маркера, които могат да бъдат разчетени само от уролог.
  • Не пропускайте ежегодния профилактичен урологичен преглед, за да имате пълен контрол върху състоянието си. Специалистът ще определи обема на жлезата и наличие на остатъчна урина, след което, при необходимост, може да назначи подходяща терапия.

200-ватовият Тулиум лазер – далновидният избор на мъжа с увеличена простата

Тулиум 200 вата е еволюция в лазерната хирургия на простатата и отлично решение за мъжа с простатен аденом. Системата е с водещи характеристики по отношение на мощност и прецизност в сравнение с всяка друга. Големината на простатата вече няма никакво значение – с Тулиум 200 вата се изпаряват всякакви обеми по безкръвен и нетравматичен начин при съкратено оперативно време. След операцията мъжът забравя за вялата и затруднена струя, а тези с катетър се разделят с него окончателно. Тулиум 200 вата осигурява непознат комфорт, бързина и качество на резултата. И в. 4-ти филиала на Лейзър Мед в България и Сърбия.

В ЛЕЙЗЪР МЕД - София, Варна и Стара Загора се провежда пълен преглед на простатата, включващ: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

Ново: резултат от ПСА готов преди прегледа. Важи за ЛЕЙЗЪР МЕД – София.

За допълнителна информация:

тел. 02 4 760 760                          

моб. 089 952 11 01                                         

www.lazermed.bg

*

Платена публикация

Прочетете още