"Кайсиева градина" с още два големи паркинга

Още два нови големи паркинга изградихме в "Кайсиева градина", след като през последните две години построихме 8 паркинга с около 400 места. Искаме да използваме максимално добре всички обществени пространства, за да облагородим района. Това съобщава във фейсбук профила си кметът на морската столица Иван Портних.

"Кайсиева градина" от птичи поглед (СНИМКИ)

За съжаление големият брой реституирани терени и Подробният устройствен план на "Кайсиева градина", приет от Общинския съвет далеч назад във времето - през 2010 г., станаха причина за голямото застрояване на района в последните години.

Въпреки това наследство, ние сме готови с проект за пълна промяна на "Кайсиева градина". Ето какво предстои:

В края на 2020 година МС отпусна 8 млн. лв., с които до средата на февруари стартираме цялостното обновяване на "Кайсиева градина". Проектът предвижда нови улици и тротоари, паркинги, алеи, кътове за отдих, детски и спортни площадки, засаждане на много декоративни дървета

Държавата осигури 800 000 лв. за строителство на пристройка на ОДЗ "Приказка" - една дълго чакана инвестиция, чрез която ще увеличим с 4 групи броя на местата в детското заведение

Предстои промяна в двора на ОУ "Стоян Михайловски", част от който ще бъде превърнат в място за спорт, с детски площадки и паркова зона.

 Работим активно и по проекта за разширението на бул. "Цар Освободител", включително на участъка от Метро до Летището

Възхищавам се на факта, че много етажни собствености в района поддържат прекрасно пространствата пред входовете си, много се включиха и в общинската програма за малки проекти до 5 000 лева за озеленяване и благоустрояване на предблокови пространства, отбелязва в поста си кметът на Варна.

Прочетете още