Иззеха боеприпаси от бивш ловец в Антоново

По време на специализирана полицейска операция в Антоново

Ловни патрони 12-ти калибър са били иззети при обиск в дома на 48-годишен мъж от Антоново. Той е бивш ловец, чието ловно оръжие е било отнето, след като е бил осъден са управление на моторно превозно средство с над 1,2 промила концентрация на алкохол в издишания от него въздух.

Това се случи в понеделник, 24 февруари, по време на специализирана полицейска операция, която цели противодействие и ограничаване на битовата престъпност, както и подобряване на пътната безопасност. По информация на ОД на МВР – Търговище, операцията е била осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в града, като в нея са участвали и служители на Районното полицейско управление в Омуртаг – участък Антоново и два екипа на Държавно горско стопанство – Омуртаг. На място са били изградени пет контролно-пропускателни пункта, където са извършвани масирани проверки.

Освен установяването на извършители на криминални деяния и на правонарушения, по време на операцията е осъществен и активен пътен контрол. Проверени са общо 189 моторни превозни средства и 214 лица.

Установени са 6 лица с криминалистически регистрации, които са доведени в полицейския участък в Антоново. За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата  на водачи са съставени 25 акта и са наложени 25 глоби по фиш. Контролните органи  са съставили и 3 акта за Кодекса за застраховането, и един – по Закона за гражданската регистрация. Проверени са и 5 търговски обекта, в които не са установени нарушения.

В хода на операцията при извършена полицейска проверка в частен имот в Антоново – собственост на 66-годишен мъж, е установено, че същият  съхранява около 1 кг ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол, какъвто се изисква по закон.

Прочетете още