Британският премиер Борис Джонсън е в болница /Обновена/

Ако Джонсън не може да изпълнява задълженията си на премиер, неговите функции ще се поемат от външния министър Доминис Рааб

| Коронавирус, Свят

Британският премиер Борис Джонсън все още е в болница с продължаващи упорити симптоми на Ковид-19 десет дни след като даде положителен тест за коронавируса, макар че според канцеларията му той продължава да ръководи правителството, предаде Ройтерс.

"Премиерът е все още в болница. Той прекара нощта там", съобщи неназован правителствен източник.

Джонсън, който се бе самоизолирал в резиденцията си на Даунинг стрийт след положителния тест в края на миналия месец, постъпи в болницата снощи, защото все още има висока температура и докторите казаха, че се нуждае от допълнителни изследвания, съобщи Даунинг стрийт. Това е превантивна мярка, тъй като премиерът продължава да има упорити симптоми на коронавируса, се посочва в съобщението.

Петдесет и пет годишният Джонсън на 27 март стана първият лидер на голяма държава, който обяви, че е дал положителен тест за вируса, и оттогава е в самоизолация на Даунинг стрийт.

В петък той каза, че все още има висока температура. От канцеларията му подчертаха, че приемането му в болница не е по спешност и той продължава да изпълнява задълженията си като премиер. Външният министър Доминик Рааб ще председателства днешното спешно заседание на правителството, посветено на борбата с епидемията.

Припмняме ви, че преди 10 дни Джонсън съобщи, че е заразен с коронавирус и се оттегля в изолация.

Бременната приятелка на Борис Джонсън със симптоми на Covid-19

Борис Джонсън е с коронавирус

Ще се справи ли Великобритания на фронта в Третата световна война? /втора част/

Крахът на „естествената имунизация“ във Великобритания /първа част/

Прочетете още