Изложба "Между небето и земята" откриват в галерията в Русе

| България, Русе, Общество

Днес от 18 ч. в Русенска художествена галерия ще бъде открита изложбата на Йордан Кисьов "Между небето и земята" .

​Йордан Кисьов живее в Силистра, като естествено черпи вдъхновение от река Дунав. Разработва темата за водата, като първоначална стихия, символ на обновлението,  пречистването и кръщението, като едно от светите тайнства. Вълнува се от връзката между двата свята: земния и небесния.

Отстоявайки поставангардните тенденции и течения в изкуството, художникът обича да експериментира и да разчупва клишета, работейк и на границата между колажа, пластиката и живописта. Превръща всичко в символи и метафори, постига релефност, дълбочина, обем. Работите му са раздвижени и динамични.

Изобразителното изкуство за Йордан Кисьов е приключение, авантюра, пътуване в други, незрими светове, а защо не… и изтънчено бягство от действителността.
 
Изложбата ще продължи до 11 октомври.

Йордан Георгиев Кисьов е роден на 19 януари 1945 г. в с. Бисерци, Разградско. Завършил е Художествената гимназия в София, а после монументална живопис във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.
През 1973 г. постъпва на работа като уредник в Художествената галерия в Силистра, а от 1990-а е неин директор. Реализирал е множество самостоятелни изложби у нас и в чужбина, активно участва и в различните пленери и биеналета, организирани от СБХ.
Негови творби са притежание на почти всички галерии в България, както и на частни колекционери от нашата и други страни в света.
 
 

Прочетете още