Избраха Ива Митева за председател на 46-ото Народно събрание

Номинацията й беше обявена от Тошко Йорданов

Ива Митева отново е председател на Народното събрание. Тя бе предложена от "Има такъв народ" и бе избрана със 137 гласа "за" и 1 - "против". Въздържалите се бяха 99.

"Причината нашата парламентарна група да не подкрепи Ива Митева, е защото няма разговори. И това ще е причината да не подкрепим и предложено от вас правителство", заяви единственият гласувал с "против" - Георги Кадиев. 

Парламентът на живо (видео)

Номинацията й беше обявена от Тошко Йорданов, който изчете и биографията й, като акцентира, че тя е преминала всички стъпала в администрацията на Народното събрание. Ива Митева бе председател и на 45-ото Народно събрание.

Председателят на "БСП за България" Корнелия Нинова предложи Кристиян Вигенин за председател на парламента. За него гласовете бяха съответно 35 "за", 60 - "против" и 137 - въздържали се.

Предложения от останалите парламентарно представени партии за председател на парламента нямаше.

За заместник-председатели на парламента бяха избрани с 227 гласа "за" Виктория Засилева - предложена от ИТН, Росица Любенова Кирова - предложена от ГЕРБ-СДС, Кристиян Вигенин - предложен от БСП, Атанас Атанасов - от „Демократична България“, Мукаддес Налбант - от ДПС и Татяна Дончева - предложена от „Изправи се.БГ. Ние идваме“.

Следете най-акуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още