Италианският ърбан артист Микеле Вубик нарисува фасадата на детската млечна кухня в Монтана

| България, Монтана, Враца | dnews

Кметът на Монтана Златко Живков и кметът на Алпиняно –Италия, Андреа Олива подписаха меморандум за сътрудничество. Двете общини ще работят заедно в сферата на местното икономическо развитие, на околната среда, на инфраструктурата, за развитието на човешките ресурси, на туризма и културата.

Четиричленната делегация от Италия, водена от кмета Олива, гостува в Монтана по повод  128-годишнината от второто обявяване на градски статут. По време на визитата гостите ще посетят туристически и културни забележителности в региона, а утре ще участват в благотворителния коледен базар на дневния Дом за деца и младежи с интелектуални и физически затруднения.

Колоритен подарък в знак на бъдещото сътрудничество направиха новите италианските приятели на Монтана. Те доведоха със себе си международно известния си графити-майстор Микеле  Вубик. Талантливият ърбан артист нарисува свой проект върху фасадата на детската млечна кухня в града.

От своя страна кметът Златко Живков подари на своя колега Андреа Олива картина пейзаж от родното село на Йордан Радичков Калиманица. Неин автор е художникът Господин Господинов – Джони от Монтана.

Прочетете още