Италия затяга противоепидемичните мерки

От 15 декември ще стане задължително ваксинирането на работещите в училищата, за полицаите и войниците. От април то е задължително за здравния сектор

| Свят, Коронавирус

В Италия влизат в сила нови антиковидни ограничения, които ще изключат неваксинираните от много от публичните дейности, предаде ДПА. От днес само ваксинираните или преболедувалите ковид ще могат да се хранят в ресторантите на закрито, да ходят на кино, в клубове и да футболни мачове. Мерките са в сила до 15 януари.

Италианските власти заловиха 280 неваксинирани служители в здравния сектор

Нови правила има и за градския транспорт и хотелите. Досега например пътуващите с влакове на големи разстояния трябваше да са ваксинирани, да са прекарали ковид или да имат отрицателен тест. Сега вече зелен сертификат ще се иска и за метрото, автобусите и крайградските влакове.

Изключение се прави за децата на възраст под 12 години, тъй като те още не могат да бъдат ваксинирани. Плановете на правителството са това да стане възможно от 16 декември. Италианските здравни власти одобриха използването на намалени количества от ваксината на "Пфайзер/Бионтех" за деца от 5 до 11 години.

Хиляди хора протестират в Европа срещу налаганите заради коронавируса ограничения

От 15 декември ще стане задължително ваксинирането на работещите в училищата, за полицаите и войниците. От април то е задължително за здравния сектор.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още