Инцидентът в Суецкия канал вдъхнови детска книга

| Свят, Любопитно

"Големият кораб и малкият багер" е първата детска книга на Райън Петерсен - основател и изпълнителен директор на платформа за глобална логистика.

Предприемачът се е вдъхновил от операцията по освобождаването на Суецкия канал, който беше блокиран от гигантския контейнеровоз "Евър гивън" в продължение на седмица в края на март.

"Децата ще научат за силата да правиш правилните неща, дори когато изглежда, че половината свят ти се присмива", пише в представянето на книгата.

Край на блокадата в Суецкия канал (видео)

В интервю за египетския вестник "Ал Ахрам" Петерсен казва, че печатното издание все още се подготвя, но вече получава положителни отзиви от читателите на онлайн версията.

Това е история за силата на чистосърдечния оптимизъм да отместваш невъзможно големи препятствия, които препречват пътя ти, отбелязва авторът бизнесмен. "Вдъхнових се да напиша тази книга, за да образовам по-младите поколения за глобалната търговия и какво може да се случи, когато работим заедно, за да транспортираме стоки около света."

Египет започна удължаване на втората линия на Суецкия канал

Петерсен добавя, че всички приходи от продажбата на книгата ще бъдат използвани за хуманитарни логистични програми в помощ на Индия, където ситуацията с КОВИД-19 е критична.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още