И в Северна Македония изтекоха анонимни записи

| Свят, Общество

Още от Маринела Величкова:

С анонимни аудиозаписи и всекидневни обвинения между двете основни политически партии минава предизборната кампания в Северна Македония.  Изправи се, Македонио! е слоганът на кампанията на ВМРО- ДПМНЕ водена от Християн Мицкоски, а Зоран Заев и СДСМ са нарекли предизборната си коалиция „Можем”.

Този запис, разпространен анонимно се твърди, че е между черногорски бизнесмен и един от обвинените в наскоро приключилото мега дело за корупция „Рекет”  и центрира предизборната  кампания в Северна Македония. От ВМРО-ДПМНЕ обявиха, че Заев трябва да влезе в затвора за корупция.

И докато македонските политически партии помпат мускули, а Държавната избирателна комисия  разписва сложна процедура за гласуването на болните и канартинираните от Ковид 19 за ръкавици, еднократни защитни облекла, които ще се сменят преди всеки нов гласувал и кога точно гласуващият да повдигне маската си за идентификация, основната албанска партия, която до сега винаги е била най-важния играч за съставяне на правителство, тази на Али Ахмети, е в очакване. Ахмети беше категоричен, че е време Северна Македония да има албанец за президент и докато до вчера Заев твърдеше, че е рано за това, вчера в профила си коментира, че СДСМ нямат проблем с перспективата страната да бъде управлявана от премиер с албански произход.

Гласуването на дългоочакваните избори в Македония ще бъде на 13, 14 и основно на 15 юли.  А, макар и продължаваща дефакто от месеци, официално предизборната кампания в съседката ни стартира едва в средата на миналата седмица.

Зоран Заев: Предсрочните парламентарни избори в Северна Македония ще се състоят на 5 юли

Екатерина Захариева: Риториката от РС Македония е пълна с фалшиви новини и език на омразата

Прочетете още