До 30 ноември се удължава срокът на извънредна епидемична обстановка

Хигиенистка от шивашко предприятие в Перник с коронавирус

Въпреки мерките и температурния контрол, хигиенистката не е установена по време на работа, че носи заразата

Хигиенистка от шивашкото предприятие "Блу пойнт" в Перник е с положителна проба за коронавирус. Информацията бе потвърдена за „Дарик“ от зам.-директора на РЗИ - Перник д-р Стела Димитрова. При направената проверка в предприятието е установено спазване на всички задължителни мерки за неразпространение на COVID-19, като сред тях са и меренето на телесната температура с постъпването на работа на шивачките, дезинфекциране на помещенията, както и носенето на предпазни маски по време на работа, отбеляза д-р Димитрова.

Въпреки мерките и температурния контрол, хигиенистката не е установена по време на работа, че носи заразата. След неразположение, жената се е консултирала с личния си лекар и е настанена за лечение в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести - Перник. В предприятието тя е почиствала Втори цех, преди започване на смяната на шивачките, а в една от почивките на работничките е почиствала и кошчетата в цеха.

С директора на фабриката ще се проведе разговор за масово тестване на работниците и служителите, каза още д-р Димитрова.

Още една жена от "Блу пойнт" е карантинирана, но е с отрицателна проба за коронавирус. Тя е под карантина заради положителна проба на съпруга й, който работи в София.

По данни от Националната информационна система за борба с COVID-19, за 05.08.2020 г. на територията на област Перник няма регистрирани нови положителни случаи на коронавирус.

Прочетете още