Хазарт да се играе само в курортите и скъпите хотели, предлага нов законопроект

На Валери Симеонов бяха и предложенията за промени в закона за хазарта, които забраниха на частни оператори на продават лотарийни билети за търкан

Игрални зали и казина в България да може да има само в курортите, 5-звездните хотели и граничните зони, предлага нов законопроект, внесен от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Проектът предвижда подобни места за хазарт да има и в пограничните селища, намиращи се на не повече от 20 километра от гранични пунктове. На Валери Симеонов бяха и предложенията за промени в закона за хазарта, които забраниха на частни оператори на продават лотарийни билети за търкане.

Те удариха основния бизнес на Васил Божков, който впоследствие се оказа и обвиняем. Сега идеята на Симеонов е игралните зали и казината извън посочените в законопроекта зони да могат да работят до края на 2025 година. Целта на гратисния период е приходите в бюджета от тази дейност да намаляват плавно, да няма съдебни претенции за причинени вреди, да се ограничи възможността за появата на нелегални места за залагане.

Десетте курорта, посочени в законопроекта, в които да може да се играе хазарт са  Албена, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Елените, Слънчев бряг, Дюни, Приморско, Пампорово, Боровец и Банско.

Прочетете още