Градската десница с две леви ръце?

Какво всъщност значи дясно и ляво? Крайно време е да се спре с тая щуротия. Това коментира Драгомир Симеонов в А1 бюлетин по Дарик в деня след балотажа на местния вот.

Така наречената градска десница в България - едно, че е с две леви ръце по принцип, но част от нея, понеже не можа да избере между приятели за кого да гласува, трябваше накрая между врагове, та направи тези врагове приятели, заяви той.

По думите му част от гласоподавателите гравитират към ГЕРБ - тези, които представляват най-лявото в ГЕРБ. Другата част избиратели пък ще се прелеят в нови проекти - с или без Манолова.  Те обаче също са леви.

"Така че градската десница всъщност се разделя лекичко на две съвсем леви фракции - едната е лява към ГЕРБ, другата е лява към левите", обясни Симеонов.

Той коментира и бъдещия политически проект, за който загатна Манолова в нощта на изборите:  "И аз нямам търпение да го направят, та да му видя сеира".

"Обаче мен друго ми е любопитно - изгледах вчера къде умишлено, къде по неволя, много интервюта на новоизбрани и стари кметове и всеки един от тях беше попитан от репортерите: "Как ще работите с общинския съвет". Исках да чуя различен отговор от този: "Ще работим, то и преди беше така пъстър". Това е наистина е словоблудство, което превръща тази част от обществения ни живот, политическата, в  много скучно и безсмислено нещо", каза още Драгомир Симеонов.

Според него огромна изненада ще бъде за българския политически живот, когато младите решат да влязат в него, а рано или късно това ще се случи.

"Ще е страхотна драма. Расте поколение, съвсем не толкова малко, на което не му пукаше до оня ден, изведнъж ще му запука и Грета Тунберг ще ни се види като цвете."

Прочетете още