Глоджево вече има нова многофункционална спортна площадка

Скоро ще приключи строежът и на терена в Смирнески, след това започва работа по изграждането на спортна площадка във Ветово

| България, Русе
test

Приключи строежа на новата многофункционална спортна площадка в град Глоджево. Днес тя беше официално открита. На церемонията присъстваха депутатът Бюрхан Абазов, областният председател на ДПС Дауд Ибрям, кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед със своите заместници Димитър Денев и Нермин Кязимова, кметът на Глоджево Адем Хаджимемишев, началникът на РУО Русе Росица Георгиева.

Новото съоръжение се намира в двора на средно училище “Христо Ботев”, но освен от всички 314 ученици, то ще може да се използва от всички жители на населеното място. На игрището, което е осветено и не се заключва, може да се практикува футбол, волейбол и тенис на корт.

Проектът се финансира с общински средства и е на обща стойност 125 000 лв. “Решение за него бе взето от Общинския съвет преди четири години, когато кмет на общината беше Георги Георгиев, но както много други неща не се случи, по една или друга причина. Сега започнахме вече наистина много проекти, движим се според капиталовата програма на общината и съм сигурен, че в края на годината ще можем да отчетем една успешна година пред нашите съграждани. Освен нашия отчет обаче, надявам се те сами да усетят по себе си, новия подгход в управлението на Община Ветово” заяви кметът Мехмед Мехмед.

В началото на следващия месец ще бъде завършена и спортната площадка в Смирненски, а в момента върви процедура по избор на изпълнител за подобно спортно съоръжение и във Ветово, сподели за Дарик зам.-кметът Димитър Денев. По думите му реалистично е да се очаква, че до средата на следващия месец строежа може да започне.

Директорът на училището в Глоджево Алеко Алеков изрази своята благодарност, както и на целия училищен екип за новата придобивка. Той призова хората да позват терена, но и да го пазят. “От начина, по който стопанисваме стадиона, ще имаме възможност да искаме и следваща инвестиция от кмета д-р Мехмед, а именно басейн, който да се използва от всички жители на Глоджево” каза Алеков. Той беше категоричен, че с трите нови спортни площадки, които ще бъдат изградени в общината може да се поднови общинското ученическо първенство.

Веднага след официалната част теренът бе пробван в няколко футболни срещи между отборите на Глоджево и Ветово.

Чуйте в звуковяи файл какво каза директорът на училището Алеко Алеков

Прочетете още