ГЕРБ при президента: Гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция

Както бях критичен към вашето управление, така ще бъда критичен и към всяко друго, заяви Радев

| България, Политика

В 10:15 часа президентът Румен Радев прие представители на втората политическа сила в 47-ото НС - ГЕРБ-СДС на консултации за съставяне на правителство.

"Вижданията ви за дейността на новия парламент и за характера на управление е важна. Вие безспорно сте партия с богат опит и аз вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост. Вярвам, че също така разбирате, че след изборите има определена промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея", заяви Радев.

Радев към Петков: Времето на едноличната премиерска власт приключи

Както бях критичен към вашето управление, така ще бъда критичен и към всяко друго, заяви Радев.

"Тук сме да заявим нашата позиция като опозиция на очертаващото се ляво-либерално управление. Г-н президент, месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година най-силно по-отношение на симпатизантите и членовете на коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това нашата коалиция е втората в 47-ото НС. Заради тези 600 000 граждани, които ни дадоха доверие, гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция", заяви Десислава Атанасова.

Президентът започва консултации с парламентарните групи

"За да има добро управление, е необходимо да има силна и можеща опозиция, допълни тя. Вашият оптимизъм не съвпада с нашата оценка на служебното правителство, защото, според нас, то не успя да отговори на очакванията на българските граждани по отношение на няколко кризи", каза още Атанасова.

Консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС от 47-ото Народно събрание

Консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС от 47-ото Народно събрание

Posted by Румен Радев on Sunday, December 5, 2021

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още