ГЕРБ категорични: Предсрочни избори няма да има

Опозицията: влизаме от криза в криза

Чуйте още от думите на Даниела Дариткова

Чуйте повече от Мустафа Карадайь

Според лидера на БСП Корнелия Нинова новата политическа година започва с кризи. Чуйте:

ГЕРБ категорични – предсрочни парламентарни избори тази година няма да има. По традиция новата парламентарна сесия на Народното събрание започна с декларации от парламентарните групи.

Председателят на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова призова за обединение около общи приоритети като образование, екология, реформа на ВиК сектора. Дариткова анонсира намерението на партията си за промени в изборния кодекс и закона за политическите партии. 

Според лидера на БСП Корнелия Нинова новата политическа година започва с кризи – политическа заради смяна на девети министър в кабинета – този път на екологията, и водна. Нинова отново постави темата за вноса на боклук у нас, а основна тема в декларацията на лидера на БСП пред депутатите за началото на парламентарната сесия стана интервюто на управителя на НЗОК Дечо Дечев пред Дарик, в което той съобщи за проблеми в работата на касата.

Дечо Дечев: Заради лобизъм НЗОК заплаща лекарства за частни болници 7 пъти по-скъпо, отколкото за държавни

Проблемите в страната трябва да бъдат спешно решени преди да настъпи и парламентарна криза. Това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайь в декларация по повод новия парламентарен сезон.

Чуйте повече в прикачените звукови файлове.

Прочетете още:

Частните болници: Шефът на НЗОК си прави пиар на наш гръб

МЗ: Настоящият екип на министерството не е правил „лобистки“ законови промени

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube 

Прочетете още