До 30 ноември се удължава срокът на извънредна епидемична обстановка

Ген. Атанас Атанасов: В България вече няма човек, който да не е наясно, че Борисов и неговата агитка приключва с политическата си дейност

Лидерът на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов беше в Плевен за годишно отчетно-изборно събрание на организацията в града, на което да бъде отчетена политическата дейност до сега, както и да бъде избрано ново ръководство.

„Ние настояваме като политическа сила „Демократична България“, за предсточни избори поради една много проста причина – че ако оставим на антуража на Борисов да организира изборите, те ще ги купят. Те имат толкова много пари и не знаят в кой шкаф, колко са оставили от това, което са прибрали и това е най-големият риск, защото по изследвания през последните години, на избори в България се купуват около 300 000 гласа. Това число е една парламентарна група така, че е наложително да се окаже натиск от всички страни и независима администрация да организира изборите, за да не се допусне това безобразие.

Към днешна дата, Борисов не е способен на самостоятелни решения. На него му се диктуват решенията от задкулисието, с което той управлява. Това задкулисие е доминирано от няколко олигарха от ДПС. Това са средите, които му диктуват решенията и някой реши, че не е изгодно, той да подаде оставка“. Това каза ген. Атанас Атанасов пред журналисти, преди срещата му с активистите от ДСБ и „Демократична България“ в Плевен.

„Ние сме готови абсолютно за избори като обединение, защото от три години и половина работим за това. Днес можем с гордост да заявим, че тръгнахме от нулата и днес вече няма никой, който да каже, че сме фактор, който няма да бъде в Парламента. Въпросът е, с колко ще си разширим обществената подкрепа, за да сме незаобиколим фактор в НС. Аз мисля, че в България вече няма човек, който да не е наясно, че Борисов и неговата агитка приключва с политическата си дейност“.

Според ген. Атанасов, протестът е направил радикална промяна в държавата.

„На първо място във вътрешно-политически аспект, той показа на българските избиратели, че Борисов е заменим и е приключил, а в международен аспект показа на всички наши партньори - на европейско и на евроатлантическо ниво, че в България основният проблем е корупцията. Промяна в България ще има – заради корупцията”, допълни ген. Атанасов.

Лидерът на „Достойството на един народ“ Найден Зеленогорски - бивш кмет на Плевен, сподели впечатленията си след срещата между него, генерал Атанас Атанасов и кмета на Община Плевен Георг Спартански:

„Поговорихме с Георг Спартански за проблемите на града. Той сподели проблема с обещанията за това, парк „Кайлъка” да бъде даден за управление на Общината. Сподели и за необходимите финанси за различни инфраструктурни проекти. Силно се надяваме, че едно бъдещо демократично правителство с едно силно присъствие на „Демократична България” ще бъде обективно към нуждите на Плевен. Минава почти една година от мандата на г-н Спартански и на нашата група общински съветници и ние сме на мнение, че той се справя изключително добре".

Зеленогорски изрази надежда, че в Общински съвет - Плевен ще има "смислено мнозинство" относно проблемите на Плевен. "Заяждайки се с кмета се създават проблеми на град Плевен и гражданите му", каза той. 

Прочетете още