ГДНП и ДАНС влязоха в „Булгаргаз“ (обзор)

В качеството си на обществен доставчик със стратегическо значение за българския газов пазар, “Булгаргаз” ЕАД редовно е обект на одитни и други проверки от страна на компетентните институции

| България

ГДНП и ДАНС извършват проверки в "Булгаргаз", информира БГНЕС.

От дружеството заявиха, че понастоящем се извършват няколко проверки от контролни органи, включително от служители на ДАНС и ГДНП. „В качеството си на обществен доставчик със стратегическо значение за българския газов пазар, “Булгаргаз” ЕАД редовно е обект на одитни и други проверки от страна на компетентните институции. Считаме, че това е необходимо и полезно за укрепване на доверието на обществото към работата на дружеството.

„Булгаргаз” предлага по-ниска цена на природния газ

“Булгаргаз” ЕАД приема проверките като добра възможност за установяване на истината по редица въпроси, свързани с цените и доставките на природен газ.

Екипът на дружеството оказва пълно съдействие на представителите на проверяващите институции, като продължава работа в полза на собственика на дружеството – българската държава, на неговите клиенти и на българското общество.

„Булгаргаз”: Обект сме на безпрецедентна атака

“Булгаргаз” ЕАД ще продължи политиката си на откритост и прозрачност", допълни още екипът.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още