Футболен фен от Търговище заразен с коронавирус

Жена, лекувала се в АГО Търговище, прихванала заразата след контакт с болна от Голямо Ново

25-годишен мъж от Търговище, който е бил зрител ва футболен мач в столицата, е дал положителен резултат за коронавирусна инфекция.  Това съобщи председателят на Областния щаб за борба със заразата – областният управител Митко Стайков.  Положителният резултат е бил получен днес 8 юли.

Заболелият е пътувал до София и обратно до Търговище с личен автомобил,  нямал е спътници. 25-годишният е декларирал, че живее самостоятелно, като е съобщил че няма лица, с които да е бил в контакт през последните дни.

Новозаразеният е хоспитализиран в Инфекциозното отделение на областната болница в Търговище с оплаквания в здравословното му състояние.

Също днес е получен и втори положителен резултат за коронавирусна инфекция. Заразена с COVID 19 е бременна жена, която се е лекувала в Акушеро-гинекологичното отделение на областната болница в Търговище. Тя е била в контакт с друга жена с установено заразяване с коронавирус,  която се е лекувала в същото отделение. Новозаразената живее в село Иваново, община Върбица, затова за нейния случай са уведомени специалистите от РЗИ-шумен.

Прочетете още