Филмът за Боян Петров спечели голямата награда на фестивала в Краков

За приза са се борили над 40 заглавия, а фестивалът в Краков е един от най-важните спортни и културни събития в Полша и един от най-големите фестивали в Европа с над 1500 зрители на ден

| България, Култура

"Отново съм тук" спечели голямата награда от 19-ото издание на Krakow Mountain Festival, съобщават от екипа на продукцията.

По думите им за приза са се борили над 40 заглавия, а фестивалът в Краков е един от най-важните спортни и културни събития в Полша и един от най-големите фестивали в Европа с над 1500 зрители на ден.

"Боян имаше много приятели сред нас. Свършили сте чудесна работа", е казал президентът на журито Даруис Залуски.

Българският филм ще открие фестивала Outdocs в Китай на 10 декември. "Изключително сме щастливи от тези новини. Боян продължава да докосва хората и това го виждаме и в кинозалите. Филмът може да бъде видян в цялата страна", казва Поли Генчева - сценарист, продуцент и режисьор на "Отново съм тук".

Лентата проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста. Оператор е Красимир Андонов, музиката е на Георги Стрезов. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още