34 души са вече излекуваните от Covid-19, 498 е общият брой на заболелите

ЕС да осигури бързи транзитни коридори, настояха Захариева и Сиярто

| Свят, Коронавирус

Европейският съюз да осигури бързи транзитни коридори за стоки от първа необходимост, призоваха външните министри на България и Унгария Екатерина Захариева и Петер Сиярто. Двамата се срещнаха и обсъдиха ситуацията с коронавируса и мерките, предприети от двете страни и Европа.

Над 700 българи по света са заявили желание да се върнат в  България. Външно министерство търси варианти за прибирането им. Унгарският министър акцентира и върху мигрантската вълна, която по думите му в настоящия момент на пандемия носи огромен здравен риск.  

Коронавирус: първо строги мерки, после нормализация /втора част/

Коронавирус: Защо трябва да действаме сега? /първа част/

В условията на пандедемията от Ковид-19 е необходима повече европейска помощ и координация между страните, заяви след срещата си с Екатерина Захариева в София унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто.

Той предупреди, че в настоящия момент нелегалните мигранти носят много сериозен риск.

Договореният между България и Унгария коридор за преминаване на български граждани през територията на Унгария  от 21 часа вечер до 5 часа сутринта се запазва. Външно министерство продължава да търси варианти за прибиране на сънародниците от различни точки на света, пожелали да се приберат в България, увери Екатерина Захариева.

Крахът на „естествената имунизация“ във Великобритания

Тя призова за търпение и посочи, че властите се сблъскват с много трудности при организиране на транспорт. В Чили например, където 12 наши санъродници са заявили желанеие да се приберат,  към момента няма разрешение за кацане на нито един европейски самолет.  

За повече новини ни последвайте в страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още