Ерик Клептън е изоставен от приятелите си, пеел срещу маските и ваксинацията

Световноизвестният китарист Ерик Клептън призна, че негови колеги и приятели са започнали да го отбягват заради отношението му срещу Ковид-19

Чуйте още от Теодор Лазаров:

Световноизвестният китарист Ерик Клептън призна, че негови колеги и приятели са започнали да го отбягват заради отношението му срещу ковид 19, ограничителните мерки и ваксините. Клептън открито заявява, че смята коронавирусът за политически инструмент и не приема ограничителните мерки.

Той изрази мнението си срещу пандемията в няколко песни, последната от които нарече „Къде отидоха всички бунтари?”. Въпреки че е ваксиниран, китаристът има скептично отношение и към ваксинацията, тъй като продължителни и мъчителни странични ефекти са го сполетели след като е приел втората си доза Астра Зенека. 

Яхтата на Ерик Клептън отива на търг

Прочутият китарист Ерик Клептън открито изразява позициите си срещу пандемията от коронавирус и съпътстващите я ограничителни мерки. Още в края на миналата година, заедно с колегата си Ван Морисън, Клептън издаде песента Stand and Deliver, посветена на пандемията, в която пита: „искаш ли да бъдеш свободен човек или искаш да бъдеш роб?”.

В интернет предаването Оракъл Филмс световноизвестният Ерик Клептън разкри, че все по-често бива отбягван от свои колеги и приятели заради мнението си:

“Просто вече не се чувам с тях.  Телефонът ми не звъни много често.  Вече не получавам толкова много имейли. Това е доста видимо ... Подложен съм на остракизъм. Усещам го навсякъде. Чувствам, че ме избягват заради възгледите ми”

Клептън е ваксиниран с две дози Астра Зенека. Китаристът разказва, че е взел решение да се ваксинира заради децата си, въпреки че страда от периферна невропатия, заради която не бива дори да се приближава до игли. Изпълнителят на хита Wonderful tonight приема информационния поток, касаещ ковид 19, за пропаганда.

„Спрях да гледам телевизия. Спомням си една карикатура, в която репортер пита местен човек от народ, в който няма болни от ковид, как така не страдат от болестта, а той отговаря, че просто не гледат телевизия”.

Австралийският парламент ще разследва магната Рупърт Мърдок за господстващо положение на медийния пазар

Неуместно е, според Ерик Клептън, хората да бъдат делени на ваксинирани и неваксинирани.

„Когато свиря пред публика, аз не искам да свиря само пред ваксинирани хора или само пред такива, които не искат да се ваксинират. Трябва да има начин хората да се обединят и аз вярвам, че този начин е чрез музика”

Преди дни китаристът изпя за първи път песента, наречена „Къде отидоха всички бунтари”, в която също се противопоставя срещу ограниченията.

Прочетете още