Ема и Антъни, които приемат оставените без дом любимци на дряновци

Англичаните Ема и Антъни, които отвориха приют за бездомни животни в дряновското село Глушка, спечелиха финансиране на стойност 10 000 паунда от английската благотворителна организация Battersea Dogs & Cats. Средствата са предназначени за подобряване на условията в приюта и са голямо признание за свършеното от Ема и Антъни.

Те се заселват тук с идеята да се наслаждават на спокойствието и красотата в Дряновския балкан. Любовта им към животните и желанието да бъдат полезни на местната общност води до това, да започнат да помагат на бездомните кучета, да ги водят при ветеринар, който да ги ваксинира, кастрира и чипира, след което се започва търсене на осиновители. Минават през всички процедури за регистриране на законен приют и редица обучения как да се справят и с най-проблемите животни.

Само от началото на 2020 г. те прибират от дряновските улици 100 кучета и намират нов дом на 60. През последните 4 години са кастрирани 932 животни и е намерен дом на 578.

През 2018 г. Община Дряново сключи договор с фондация „Улични сърца БГ“ (Street hearts BG) с цел овладяване на популацията от безстопанствени кучета. Голямото достойнство на тяхната работа е фактът, че успяват да привлекат дарения от чужбина за обезпечаване на дейността си.

Общината в Дряново призова гражданите да посещават приюта при всяка възможност и да помагат с разходките, да занесат храна или да осиновят куче.

Прочетете още