Екоексперти засякоха камион на пловдивска фирма, който превозва боклук без разрешение

Товарен автомобил, който превозва отпадъци, без да има разрешителни за това, е засечен и проверен от експерти на РИОСВ-Пазарджик, съобщават от там. Проверката е направена след сигнал на столичен журналист, който видял видеоклип, публикуван в социалните мрежи.

Директорът на Екоинспекцията е организирал екип, който незабавно със съдействие от полицията е проверил товара на камиона. Той е с регистрационен номер РВ 9751 ТХ и ремарке РВ 0311 ЕВ. Машината е собственост на фирма „Дани транс“, чието седалище е в пловдивското село Войводиново. Установено е, че камионът е натоварен в Ихтиман, а отпадъците са били предназначени за фирма „Политрейд 2006“ в село Тополово, община Асеновград. По данни на изпращача - "Реалити Трейд", се превозва неопасен отпадък на фирма "Интегра Пластик" - град Елин Пелин. При проверката не са открити различни от посочените материали.

Дружеството-получател има разрешителни за оползотворяване на пластмаси, но транспортната фирма собственик на камиона не е представила регистрационен документ за транспортиране на отпадъци.

Предстоят допълнителни проверки за доизясняване на обстоятелствата по случая от РИОСВ-София и РИОСВ-Пловдив.

Прочетете още