ЕК се въздържа от мнение дали Тръмп е престъпник

След щурма на Капитолия миналата седмица люксембургският външен министър определи Тръмп като престъпник и подпалвач заради картините с насилие

| Свят, Политика

Властите в САЩ са тези, които могат да преценят, дали президентът Доналд Тръмп е престъпник, както твърди външният министър на Люксембург Жан Аселборн, а не ЕС. Това посочи днес говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос дали споделя оценката на Аселборн.

Тръмп абдикира от поста, който се бореше да запази

Многократно сме изразявали вяра в системата за върховенство на закона в САЩ, добави говорителят. Трудностите, които среща страната, би трябвало да бъдат преодолявани със средствата, предвидени по закон, допълни той.

След щурма на Капитолия миналата седмица люксембургският външен министър определи Тръмп като престъпник и подпалвач заради картините с насилие.

Световни медии: Заслужен или не, опитът за импийчмънт на Тръмп може да навреди

Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео отмени снощи обявено предварително посещение в централата на НАТО в Брюксел и в Люксембург тази седмица с оправданието, че ще бъде много зает около предаването на властта във Вашингтон след броени дни. 

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още