34 души са вече излекуваните от Covid-19, 498 е общият брой на заболелите

Джейк Пол стана обект на критики след коментар за тревожното разстройство

| Свят, Любопитно | dnews

Ютуб звездата Джейк Пол стана обект на критики, след като публикува пост в страницата си в Туитър, в който се опита да окуражи последователите си, страдащи от тревожно разстройство. Оказа се обаче, че хората далеч не приемат поста му като „мотивационен”.

Мръсният въздух увеличава риска от депресия?

Тревожността се създава от самите вас. Понякога трябва да оставите живота да си свърши работата и да си напомняте, че сте щастливи и отговорите ще дойдат. Прочистете ума си, разходете се, говорете с приятел,” твърди звездата в публикацията си, цитирана от Нюз Уиик, която в последствие бе изтрита.

Коментарът му предизвика силна реакция в интернет пространството, където някои от хората, страдащи от тревожно разстройство, осъдиха „опасните“ съвети. Други пък саркастично му благодариха за предложенията, съобщава Би Би Си.

"Всички ние се излекувахме от тревожните си разстройства благодарение на Джейк Паул тази вечер...това е революционен момент", пише потребител в Туитър в отговор на Пол.

"Наистина не мога да повярвам, че през 2020 г. точно Джейк Пол казва на обществото, че психичните заболявания не са реални. Имам нужда от дрямка", споделя друг потребител на Туитър.

В опит да се защити, 23-годишният ютубър публикува нов коментар във вторник: „Всички се подиграват на поста ми , но той в момента спомага повече хора да се информират за тревожността, за която дори не знаех какво представлява до 18-годишна възраст. Имал съм тревожно разстройство през целия си живот и никога не съм знаел как да се справя с него”.

В туита си Джейк Пол добавя също и линк, препращащ към сайт, в който има полезни съвети за справяне с тревожното разстройство. Звездата призовава всеки, който мисли, че има нужда от помощ, да последва линка.

За повече новини и любопитни материали последвайте страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още