Двуезикова школа Къща на децата "Мила Монтесори" организира безплатен семинар за родители

Темата на семинара е: “Как да отгледаме прекрасно дете?”

| България, Плевен | dnews

По повод втората година от създаването на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” в Плевен, екипът на школата организира безплатен семинар за родители на тема “Как да отгледаме прекрасно дете?”. Семинарът ще се проведе на 10-ти юли, събота, от 10:00 часа в хотел “Ростов”, конферентна зала, ет. 2,. Това информира управителят на Двуезиковата школа Мила Томова, която е Монтесори педагог и лектор на събитието.

Лекцията “Как да отгледаме прекрасно дете” е част от поредица курсове за родители от 2019 г. насам, с които чаровната плевенчанка ежегодно предизвиква огромен интерес. Семинарът ще е достъпен за всички семейства, които искат да помогнат на децата си да развият потенциала си, като е нужно предварително да заявят своето място на тел. 0889 327 445. Гостите на семинара ще имат възможност да се докоснат до истински Монтесори материали, както и да участват в томбола с атрактивни награди – ваучери за безплатен ден в Къщата на децата “Мила Монтесори” и безплатна консултация относно “Как да въведем Монтесори метода вкъщи?”.

Поводът за организирането на безплатния семинар е рожденият ден на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори”, която на 26 юни навърши 2 години от създаването си. Иновативното пространство предлага условията на частна детска градина с двуезично обучение (успоредно на английски и български език) по метода Монтесори и други добри педагогически практики за деца от 3 до 6 г. Мисията на уникалното място на улица „Трифон Кунев“ 23 в град Плевен е да развие силните страни на децата, като изгради в тях способности и умения, които да подпомагат развитието им като щастливи, космополитни и социално-отговорни личности с любов към знанието и природата.

Специално за летните месеци Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” организира Лятна академия за бъдещи първокласници “Готови за училище”, която включва подготовка за 1 клас и Монтесори дейности, съчетани с обучение по английски език, четене на книжки, творчески работилнички, игри и занимания на открито в собствения двор на Школата. А децата (3-7 г.), които търсят стимулиращи и забавни дейности за лятото или за след детската градина, или просто искат да се докоснат до Монтесори метода, могат да се включат в подновените Вечерни групи с начало 6 юли, всеки вторник и четвъртък от 17:15 до 18:30 ч. Местата за Лятната академия “Готови за училище” и Вечерните групи са ограничени, така че е нужно предварителна заявка на тел. 0889 327 445.

Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори“ записва нови деца за месец септември, информира ръководителката на екипа Мила Томова. Останали са единични бройки, тъй като близо две трети от капацитета е запълнен. Желаещите да получат предварителна информация за условията и приема в Двуезиковата школа, както и за всичко изброено дотук, могат да намерят на телефон 0889327445, на официалния уебсайт www.milamontessori.bg или в официалните страници на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” във Фейсбук и Инстаграм: www.facebook.com/milamontessori и www.instagram.com/mila.montessori

Прочетете още